Een Master’s halen in vredesstudies en conflict management met medestudenten uit de hele wereld? En dat afsluiten met een stage bij een VN-instelling? En dat alles in een tropisch natuurgebied in Midden-Amerika?

Dat kan allemaal aan de University for Peace (UPEACE), een door de Verenigde Naties gemandateerde universiteit in Costa Rica. Studenten kunnen hier kiezen uit drie MA programma’s: Internationaal recht, Peace & conflict studies, en Environment & development. Elk van deze studierichtingen duurt negen maanden (twee semesters) en bestaat uit modules van drie weken.

Opmerkelijk is dat deelnemers hun studie bij UPEACE kunnen afronden met een afstudeerscriptie, of met een stage bij een international organisatie: vaak kan dat bij een van de agentschappen van de Verenigde Naties, waarmee UPEACE per definitie veel contacten heeft.

Hoewel de deadline voor inschrijvingen bij UPEACE voor het studiejaar 2018-2019 al is verstreken, kunnen studenten uit Europa zich nog opgeven tot 1 juni 2018 – mits ze zich aanmelden via UPEACE Centre The Hague (UPH), dat de University for Peace in Europa vertegenwoordigt.

Aanmelding via UPH levert kandidaat-studenten nog een extraatje op: een korting van 30% op het collegegeld voor 2018-2019.

Geïnteresseerd? Reageer dan snel en neem contact op met UPH via info@upeace.nl of mobiel 06-30174763!