Op 21 oktober 2019 vanaf 18:30 uur vindt in het Pakhuis te Amsterdam de jaarlijkse Nacht van de VN plaats. Het event wordt georganiseerd door de Nationale Jeugd Raad (NJR).

Geen armoede, gelijkwaardigheid en beter voor onze aarde zorgen. Een wereld met kansen voor iedereen. Dat is wat steeds meer mensen bezig houdt en waar het over gaat op deze avond. Op deze avond willen ook finalisten twee felbegeerde plekken bemachtigen als jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten en Veiligheid en als jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Op deze Nacht vindt tevens de finaleronde plaats. Jongeren tot 30 jaar kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete finalist en er wordt bekend gemaakt wie twee jaar lang de Nederlandse jongeren mogen vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties.

Simone Filippini Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van de Verenigde Naties (NVVN) en President Leadership4SDGs Foundation en Michiel van de Kasteelen medeoprichter van de NVVN en oud NJR lid gaan actief participeren en zullen samen een bijzondere bijdrage gaan leveren in dit komende Nacht van de VN event.