Blog 3: 28 september 2014: Algemene Vergadering van de VN ‘de wereld bijeen’

Via vele media in Nederland worden al berichten gedeeld over de inzet van Nederland bij de Algemene Vergadering van de VN dit jaar. Lizan is erbij en stuurt onze deze foto’s van haar ervaringen:

Minister Frans Timmermans zegt over de LGBT-meeting in New York op zijn Facebookpagina:
Zojuist een zeer inspirerende bijeenkomst over LGBT rechten in het VN gebouw, mede door Nederland georganiseerd. Met prachtige speeches van Ban Ki-moon, John Kerry en mijn Argentijnse collega Hektór Timerman. Er moet nog zo ontzettend veel gebeuren voordat gelijke rechten overal werkelijkheid zijn en in sommige landen gaat het gewoon steeds slechter. Maar er is ook veel bereikt, dat moet ons moed geven. Een volle zaal, ministers van bijna alle continenten, steun van het hoogste VN niveau. Tien jaar geleden ondenkbaar, nu realiteit. De strijd is nog lang niet gestreden, maar er worden wel overwinningen behaald.

Lizan Nijkrake is masterstudent Public International and European Law aan de Universiteit van Amsterdam. Ze loopt stage bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Verenigde Naties in New York van 18 augustus tot eind december 2014. Speciaal voor de NVVN schrijft ze een blog over haar ervaringen en belevenissen.