Om de bekendheid over de Verenigde Naties te vergroten heeft de NVVN Ambassadeurs. Verschillende bekende en prominente Nederlanders hebben zich bij de NVVN aangesloten om te laten zien hoe mondiale samenwerking hun ervaringen en werkzaamheden staat.

Jahkini Bisselink

Jahkini Bisselink

Jongerenvertegenwoordiger VN

Jahkini is 20 jaar oud en studente aan de Universiteit Utrecht en (oud) Jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Vanuit deze rol spreekt ze elk jaar duizenden jongeren. Bij al deze consultaties vallen twee dingen op: de meeste jongeren zijn niet bekend met de sustainable development goals van de Verenigde Naties en veel jongeren zijn van mening dat er aan SDGs zoals het doel klimaatactie meer gedaan moet worden.

Lucien Spee de Castillo Ruiz

Lucien Spee de Castillo Ruiz

Managing director, Stichting Amsterdam Gay Pride.

Ik ben blij dat de VN sinds 2015 een prominentere rol wil spelen bij het bevorderen van LHBT-emancipatie. In 72 landen staat homoseksualiteit nog in het wetboek van strafrecht en in 6 landen kun je zelfs nog ter dood veroordeeld worden vanwege je geaardheid. Na het ontbreken in haar millenniumdoelstellingen heeft de VN het verminderen van discriminatie wel opgenomen in de 2030 duurzaamheidsdoelstellingen. Weliswaar niet expliciet maar wel als onderdeel van haar doelstelling tot het verminderen van ongelijkheid, SDG10. “Ook moet er een einde komen aan discriminerende wetten en praktijken die ongelijkheid alleen maar groter maken. Iedereen moet gelijke kansen hebben en betrokken worden bij alle sociale, economische en politieke aspecten van de maatschappij” Nederland heeft de komende drie jaar weer een zetel in de mensenrechtenraad en ik hoop van harte dat wij in die tijd kunnen zorgen dat er met volle kracht aan gewerkt wordt.