De NVVN werkt aan het draagvlak voor internationale samenwerking en stimuleert een constructief-kritisch debat over verbetering en versterking van de Verenigde Naties. Hierbij richt de vereniging zich expliciet op de Sustainable Development Goals.

Het bestuur van de NVVN bestaat uit de onderstaande bestuursleden. Als u contact wilt opnemen met de vereniging, dan kunt u terecht op de contactpagina. De NVVN wordt ondersteund door een adviesraad.

Hieronder stellen zijn alle bestuursleden van de NVVN te vinden:

Simone Filippini

Simone Filippini

Voorzitter

Simone Filippini heeft de opleiding gymnasium gedaan en vervolgens heeft zij de Slavische taal & letterkunde aan de Universiteit van Utrecht gestudeerd. Daarnaast heeft zij een eenjarige opleiding tot communicatieadviseur in Houten en een cursus internationale betrekkingen Instituut in Clingendael gevolgd. Simone begon als conferentiemanager bij het Institute for International Research en werkte 25 jaar lang bij Buitenlandse Zaken in verschillende functies, waaronder: hoofdafdeling Vrouwenzaken en ambassadeur Macedonië. Tussen 2013 en 2016 is zij algemeen directeur geweest van Cordaid. Zij is kandidaat-lid van de Tweede Kamer en Europees Parlement en lid van het landelijke bestuur van D66. Simone was tevens directeur van de NIMD (Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie).
Caecilia van Peski

Caecilia van Peski

Extern betrokken ex-bestuurslid

Caecilia van Peski werd in 2010 benoemd als VN Vrouwenvertegenwoordiger. Hetzelfde jaar ontving zij de ‘Ambassador for Peace’ award. Caecilia richt zich op democratisering, mensenrechten en vredesopbouw, binnen organisaties als de OVSE, VN, Min. van Buitenlandse Zaken en Vredesbeweging PAX. Zij nam deel aan ruim 30 verkiezingswaarnemingsmissies en werkte in verschillende post-conflictgebieden, o.a. als mensenrechtendeskundige binnen de EU Monitoring Missie in Georgië. Haar expertise ligt in landen in Oost-Europa, de Kaukasus en Centraal Azië.

Michael Stam

Michael Stam

Secretaris

Michael Stam is 24 jaar en heeft een affiniteit met mensenrechten, internationale betrekkingen en de Europese Unie. Bij de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) in Utrecht heeft hij veel geleerd over internationale betrekkingen en hij is vervolgens in het buitenland gaan studeren. Michael heeft een master in Human Rights Policy and Practice van de universiteiten van Gotenburg, Deusto en Roehampton en is nu een starter op de arbeidsmarkt. Daarnaast werkt hij als secretaris voor de NVVN en is hij de Ceremonieel Voorzitter van SIB, een partner van de NVVN.
Michiel van de Kasteelen

Michiel van de Kasteelen

Penningmeester

Michiel van de Kasteelen is geboren in 1952 in Bangkok, Thailand. Hij studeerde in Leiden Internationaal Recht en Internationale Betrekkingen en was in 1976 jongerenvertegenwoordiger in de Nederlandse delegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hierna heeft Michiel gewerkt bij het Politiek Jongeren Kontakt en het Platform Internationaal Jongerenwerk. Hij was begin jaren 90 mede-oprichter en bestuurslid van de NVVN, en in 1995 was hij betrokken bij het Nationaal Comité 50 Jaar Verenigde Naties. Werkte van 1992 tot 2016 bij de Faculteit Rechten (later Faculteit Recht Economie Bestuur en Organisatie) van de Universiteit Utrecht. Michiel woont in Dwingeloo, Drenthe, en is binnen GroenLinks voorzitter van de werkgroep Internationale Samenwerking en lid van de delegatie naar de Europese Groene Partij. Hij is bestuurslid van GroenLinks Drenthe, en lokaal in Westerveld actief in de gemeentepolitiek.
Melanie van Driel

Melanie van Driel

Bestuurslid Communicatie

Melanie van Driel is bestuurslid communicatie binnen de NVVN. Tijdens haar studie Politicologie zat Melanie al in het bestuur van diverse NVVN-gerelateerde organisaties, waaronder UNISCA en SIB-Amsterdam. Ook was zij voorzitter van het NGIZ-Amsterdam. Na haar studie werkte ze als onderzoeksassistent bij het International Institute for Asian Studies aan de Universiteit Leiden, en als docent Bestuurskunde aan de Faculty of Governance and Global Affairs aan de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Naast haar werkzaamheden voor het bestuur is zij promovendus aan de Universiteit van Utrecht binnen het GlobalGoals project. Als promovendus doet zij onderzoek naar de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN (de SDGs). De focus binnen dit onderzoek ligt op de vraag in hoeverre deze doelstellingen invloed hebben op het gedrag van internationale organisaties. In de avonduren is Melanie fractievoorzitter van Progressief Oegstgeest, een lokale samenwerking tussen GroenLinks en de Partij van de Arbeid. In het verleden zat Melanie in het bestuur van GroenLinks in Alphen aan den Rijn, alsmede GroenLinks Zuid-Holland.

Dalí ten Hove

Dalí ten Hove

Algemeen Bestuurslid

Dali works in peacebuilding and humanitarian affairs, and is passionate about the UN. He’s a programme officer at Cordaid and is part-time research assistant on the memoirs of the former UNSG. Dali has previously worked with the United Nations Association – UK and has interned at the UN peacekeeping department in New York. He has also spent some time working in Somaliland. While a student, he had served as secretary-general of the London International Model United Nations. He holds a master’s in international relations from Oxford University. At NVVN he’s involved in policy advocacy and public sensitisation.

Mats van Dijk

Mats van Dijk

Algemeen Bestuurslid

Mats van Dijk is als student/jongprofessional actief op het snijvlak tussen Politiek en Veiligheid. Mats studeert momenteel International Relations en Russian & Eurasian Studies aan de Universiteit Leiden en heeft een Bachelordiploma in Geschiedenis. Daarnaast is hij sinds 2017 betrokken bij het bestuur van Jonge Atlantici, sinds 2018 bij het bestuur van EuroDéfense Nederland en sinds 2019 bij het bestuur van MOST Leiden. In deze verschillende functies is hij een veel geziene organisator van en
deelnemer aan conferenties en bijeenkomsten over o.a. internationale veiligheid, Oost-Europa, Europese defensiesamenwerking, trans-Atlantische betrekkingen en civiel-militaire interactie, zowel in binnen- als buitenland. Verder heeft Mats stage gelopen bij De Ruijter Strategie, een strategisch
consultancybureau in Amsterdam, en bij de Economische afdeling van de Nederlandse Ambassade in Georgië en Armenië te Tbilisi.
Lisa Kappetijn

Lisa Kappetijn

Lid Communicatiecommissie

Lisa Kappetijn heeft Sociale Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en een minor International Relations & Global Economy aan the University of California gedaan. Daarna een master of science International Development Studies waarvoor ze veldonderzoek heeft gedaan in Brazilië voor haar masterthesis. Deze gaat over de rol van vrouwen en jongeren in agroecologische en conventionele familieboerderijbedrijven. Sinds 2011 politiek actief, na haar studie heeft ze in de Tweede Kamer gewerkt bij de VVD-fractie. Daarna bij de feministische NGO Plan International Nederland   als programma manager aan de slag gegaan. Op dit moment woont ze in Bogotá, Colombia, om nog meer veldervaring op te doen.
Met een passie voor social media online marketing, gaat ze haar kennis & ervaring inzetten om ons te ondersteunen in Digitale Communicatie.
Catharina van Staveren

Catharina van Staveren

Activiteitencoördinator

Catharina van Staveren deed de HBO opleiding Leisure Management met als specialisatie Eventmanagement en ze studeerde hierna nog twee jaar Communicatie en Informatiewetenschappen aan de RUG. Catharina werkte als communicatie en public relations manager voor Superclubs, een internationale vijf-sterren hotelketen. Ze werkte intensief samen met internationale pers, en begeleidde top ambtenaren, prominenten en beroemdheden afkomstig vanuit de hele wereld. Ook heeft zij burgemeesters bij hun functies begeleid en was ze speechschrijver. Catharina werkte op een kabinet van B&W bij een gemeente, bij een hogeschool deed ze de voorlichting en de public relations van een opleiding. Catharina heeft een eigen bedrijf in communicatie, congressen en events, gericht op vrede en mensenrechten. Catharina is hiernaast ambassadeur voor Uniting for Peace UK. De grootvader van Catharina werkte vanaf 1967 voor de Verenigde Naties in New York en hij is haar grote inspirator.