Op 24 oktober viert de Verenigde Naties haar 67e verjaardag. In Nederland wordt deze internationale dag van de VN jaarlijks gevierd met het jongerenevenement UN&me. UN&me is een gezamenlijk initiatief van de NJR, UNICEF, UNHCR, NVVN, NCDO, het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties voor West-Europa (UNRIC) en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

UN&me bestaat dit jaar uit een reeks van drie evenementen, die plaatsvinden van 30 mei tot en met 24 oktober. Een half jaar lang worden jongeren betrokken bij het werk van de VN. Hoe zit de VN in elkaar, wat doen al die verschillende organen en programma’s eigenlijk en wat kun je zelf doen om samen met de VN bij te dragen aan een eerlijke en duurzame samenleving? De kick-off bijeenkomst vond op 30 mei plaats tijdens het evenement ‘Rio aan de Maas/Rotterdam +20’.

Op 28 juni was er een verdiepingsbijeenkomst op het ministerie van Buitenlandse Zaken , waarbij jongeren samen met professionals van verschillende VN-organisaties, de overheid en het bedrijfsleven thema’s als duurzame ontwikkeling en democratisering in internationaal perspectief bespraken. Ook als je de eerdere events niet hebt bijgewoond, ben je van harte welkom op de 24e oktober.

www.dewereldvandevn.nl biedt meer informatie over locatie en programma; onder andere de verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger!